Çfarë rëndësie ka routeri wiffi për ju dhe si ta zgjidhni atë

07-07-19 MBW 0 comment

Shërbimi i internet mund të mos jetë domosdoshmëri në biznesin tuaj, por nëse ju e përmendi atë në një prej faciliteve që keni nuk ëhstë mirë të mungojë. Por që ai të jetë në lartësinë e duhur ju duhet të keni disa gjëra parasysh që janë si më poshtë:

Shpërndarësi juaj Wiffi

Si për çdo product tjetër edhe për ruterat Wiffi vlen e njëjta gjë, sat ë paguani aq do merrni. E thënë ndryshe, sa më e lirë të jetë një pajisje aq më pak gjasa ka që ajo të mos dështojë në shërbimin që kërkoni.

Hapi i parë është që ju të jeni I sinqertë më kompaninë që ofron internetin, duhet t’i tregoni asaj se çfarë kapaciteti keni. Pas marrjes së shërbimit ju mund ta testoni shpejtësinë përmes faqes tonë www.mirboweb.al në një moment kur nuk është akush i lidhur i lidhur me internetin veç jush.

Shpejtësia që ju del pjestojeni për numrin e klientëve dhe do të kuptoni me çfarë shpejtësie ata mund të lundrojnë në internet. Nëse kopania juaj është e specializuar në shërbimin e internetit për hotelerinë të jeni të sigurtë se ju nuk të shikoni shpejtësi më të madhe se 2 ose 3 Mbps. Kjo tregon se ai është në brendësi të situatës tuaj dhe ju jeni duke marrë prej tij një shërbim të mirë.

Por nga ana tjetër duhet të dini edhe çfarë ju duhet. Çdo router Wiffi me koston nën 50$ nuk është kapacitete të larta. Ato janë pajisje të thjeshte. Përshembull ky ëifi në foto në dokumentin shoqërues thotë ka kapcitet deri në 60 kerkesa, por praktikisht ai në bazë te eksperiencës po tregon se nuk përballon dot më shumë se 28 kërkesa në njësinë e kokës. Ndaj ai fillon të nxjerrë problem.

 

 

Ndërsa ky routeri këtu ka kapcitet deri në 300 këkesa në njësinë e kohës, ka testet janë kaluar me sukses deri në 250 këkesa në njësinë e kohës. Ai është I një kapaciteti të lartë. Por ka edhe më të fuqishëm. Ju duhet të bëni një zgjedhje mes kostos dhe asaj që ju duhet. Në rastin në fjalë kjo pajisje kushton mesatarisht 150$, ka versione të tij edhe më të lirë.

Detyra jonë është tju shpkegojmë, ju zgjidhni pajisjen

Komshi i mirë por “hajdut”

Ndodh shpesh që kur futeni një një kafe dhe kërkoni kodin e internetit, ju japing kodin që ka një local tjetër ose hoteli aty afër. Mos mendoni se nuk ndodh me ju. Gjithnjë ka një zgjidhje dhe një prej tyre është të ndryshoni shpesh kodin e kompjuterit tuaj.

Për çdo pyetje që keni na shkruan në WhatsApp në numrin: +355672015713Leave a reply